• Pzt - Cts. 9:00 - 19:00
  • Bizi Arayın 0216 442 23 00
  • Bizi Arayın 0532 698 77 88
  • İstanbul Maltepe

İguana Beslemek

Otçul bir yapıya sahip olan iguanaları kolayca beslemek mümkündür. Jilete benzeyen diş yapıları sayesinde besinleri küçük parçalara bölerek çiğnemeden yutmaktadırlar. Günlük düzenli olarak beslenmesi gereken iguanaların doğal ortamında hissedebilmesi için suya ve yeşilliğe bolca ihtiyaç duyduğu bilinmektedir. Beslemek için en uygun zaman olan sabah saatleri dışında öğleden sonra da bir öğün vererek düzenli beslenmesini sağlamak gerekecektir.

 Evde beslemenin gerektirdikleri

Vahşi bir sürüngen olarak bilinen iguanalar aslında evcilleşmeye yönelik hayvanlardır. Yavaş hareket etmeleri ve soğuk kanlı bir tür olması size birçok kolaylık sağlamasına rağmen bakımı ise oldukça zordur. Aynı zamanda boyu 2 metreye kadar uzayabilmesi sebebiyle uzadıkça yeni ve büyük bir kafes ihtiyacı doğuracaktır. En büyük ihtiyacı güneş ışığı olan iguanalar bu sayede hem gerekli vitaminleri alabilir hem de yiyecekleri rahatça sindirebilmektedir. Yeterli ışığı sağlamak için özel olarak üretilen ampullerden satın almak gerekebilir. 27 – 28 derece ısıda yaşayan bu hayvanlar için özel olarak ısıtıcı temin etmek gerekebilir. Evde bir çift halinde iguana beslemek istiyorsanız eğer büyük bir kafes kullanıp her ikisine de özel alan yaratmanız gerekecektir. İguanalar kendi özel alanına başka bir iguananın girmesinden pek hoşlanmayacaklardır.

İguanalar hangi besinleri tüketmektedir?

Genellikle yeşillikle beslenen iguanalar için marul, dere otu, tere, dut yaprağı, turp, roka gibi yiyecekler bir ziyafet olacaktır. Çünkü günlük ihtiyaçların yaklaşık %60’ını yeşillik sayesinde karşılarlar. Bunların yanı sıra salatalık, kabak, havuç, fasulye, bezelye, yonca, bamya, ıspanak, kereviz sapı, yonca peleti, mantar ve patatesi tüketmeyi de çok sevmektedirler. Ekmek ve pişmiş pirinçte tüketen bu hayvanların et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, böcek, kurt, mama, yabani ot, brokoli gibi besinleri tüketmesi sağlıkları açısından pek yararlı olmayacaktır.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (3 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)
Tıkla Ara Veterinere Sor?