• Pzt - Cts. 9:00 - 19:00
  • Bizi Arayın 0216 442 23 00
  • Bizi Arayın 0532 698 77 88
  • İstanbul Maltepe

Köpeğin Dışkı Yemesi

Sadakatiyle insanlara en dost canlılardan olan köpekler beslenirken yaşanan olası sorunlardan birisi köpeğin kendi dışkısını yemesidir. Normalde yavrularını temizlerken annelik içgüdüleriyle dışkısını yiyen köpekler normal karşılanmalıdır. Kedilerde de durum böyledir. Ayrıca yalancı gebelik yaşamakta olan dişi köpekler başka köpek yavrularının da dışkılarını yiyebilirler. Yavrular büyüdükten sonra annenin görevi sona erdiğinden artık yavrularının dışkılarını yemezler. Ne var ki bazı durumlarda bunu alışkanlık haline getiren anaç köpekler yemeye devam edebilir. Uzun süre aç bırakılan, ağrıları ve diğer nedenlerle köpek dışkısını yemeye başlayabilir.

Ne Yapmalı?

Eğer bir süredir birlikte yaşanan köpeklerde daha önce dışkı yeme söz konusu değilse vakit kaybetmeden derhal bir veterinere danışmakta fayda vardır. Erken teşhisi halinde problemin çözüleceği büyük bir ihtimaldir. Öğün araları uzatılan hayvanlarda dışkı yeme ile karşılaşılması olasıdır. Köpeğin genel durumu ve ideal kilosunda olup olmadığı konusunda veteriner muayenesi şarttır. Köpeğin dışkısında kan oluşması, barsak parazitleri gibi nedenlerle mide rahatsızlıkları oluşabilir. Bunun için köpekler başkasının ya da kendisinin dışkısını yiyebilir. Dışkı muayenesi ile bu durum açıklığa kavuşturulabilir.

Alışkanlıkları Değiştirmek

Köpeğin diyeti değiştirilerek dışkı yeme ile başa çıkabilir. Aniden yapılacak diyet değişiklikleri köpeğin sağlığını riske atacaktır. Bu nedenle eski besini ile yeni besini beraber verilebilir. Zaman içerisinde yeni yemin miktarı artırılarak yenisine aşama aşama geçiş yararlı olacaktır. Sindirim sistemi değişikliğe daha sağlıklı adapte olacaktır. Diğer bir yöntem ise terbiye ile ilgilidir. Dışkı yaptığında kimileri köpeklerini cezalandırır. Bunun farkında olan köpek de dışkısını yiyerek cezadan kurtulmanın yolunu arar. Bu nedenle tuvalet eğitiminin bilinçli bir şekilde yapılması şarttır. Bu konuda profesyonellerden destek alınmalı, köpeğin iyi eğitim alması sağlanmalıdır.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (1 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)
Tıkla Ara Veterinere Sor?